Recepten

Inspiratie nodig?

Ontdek hier verschillende recepten voor gezonde en bovenal heerlijke ontbijtjes en snacks!

Heb je zelf ook een recept dat je graag met ons wilt delen?

Stuur dan een mailtje naar josephine@arthurandsisters.be.

 

Enjoy!

Pompoen Bananenbrood

NODIG

Bakmix Arthur bananenbrood met chocodrops (1 bananenbroodmix + zakje donkere chocodrops

1 yoghurtje (125)

2 eieren

​3 eetlepels olijfolie

280gr overrijpe bananen

150gr pompoen (zelf toe te voegen, gekookt of uit de oven)

BEREIDING

Bekleed een cakevorm met bakpapier en warm de oven voor op 180°C. Doe de yoghurt, eieren, olijfolie, bananen en pompoenpurree in een kom en mix glad met een staafmixer. Voeg de bananenbroodmix toe en roer goed door met een vork. Giet het deeg in de bakvorm. 

 

Plaats de bakvorm in de oven en bak 40-45min. Haal het bananenbrood uit de oven, laat 10min. in de vorm afkoelen. Haal het bananenbrood uit de bakvorm en laat volledig afkoelen op een rooster. Bewaar de cake 5 dagen in de koelkast of vries ze in afzonderlijke porties in.

Halloween spidermuffins

NODIG

Muffins:

Arthur's speltmuffins met chocolade en rode biet (298g muffinmix, 15g chocoladedruppels)

1 yoghurtje (125g)

2 eieren

60ml/6eetlepels milde olijfolie

240ml (260g) appelmousseline

Frosting:

200g cashew noten

Zout

Ahornsiroop

Oreo koekjes

Gevriesdroogde kokos

Sprinkles en snoepslierten

BEREIDING

Muffins:

Plaats 12 muffinvormpjes in een muffinpan of vet de pan in. Warm de oven voor op 180°. Doe te toe te voegen ingrediënten in een kom en mix glad met een vork. Roer de muffinmix onder het beslag. Voeg de chocoladedruppels toe en roer ze kort door het deeg. Verdeel het deeg over de 12 muffinvormpjes.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 25 minuten op 180°. Laat daarna de muffins op een rooster afkoelen.

Frosting:

Mix de 200g cashews, snufje zout, 5 eetlepels ahornsiroop en enkele verkruimelde oreo koekjes. De oogjes zijn gevriesdroogde stukjes kokos. Het mondje zijn sprinkles en de spinnenpootjes zijn rode snoepslierten.

Oatmeal Cookies

NODIG

50 gram havermout

100 gram banaan

10 ml natuurlijke of zachte olijfolie

BEREIDING

Plet de bananen. Voeg daarna de 2 andere ingrediënten toe en roer het mengsel tot een smeuïge consistentie. Maak kleine ronde koekjes en bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven van 160 graden voor 10 tot 15 minuten. 

Dit recept is mogelijk met al onze havermoutjes. 

Banana Pancakes

NODIG

Arthur's Banana Bread

400 ml plantaardige melk (rijstmelk)

1 koffielepel wijnsteenbakpoeder

3 bio eitjes

1 grote rijpe banaan

Kokosolie om in te bakken

BEREIDING

Mix de bananenbroodmix met de rest van de ingrediënten tot je een glad deeg hebt. Voeg meer melk toe indien te dik. Bak kleine pannenkoekjes in voldoende kokosolie. Serveer met extra banaan, walnoten en chocolade (zit bij de kit) 

Homemade Hazelnootmelk

NODIG

50g hazelnoten

20g amandelen

440ml water

2 grote ontpitte medjoul dadels of 1 el ahornsiroop

½ vanille stokje, grof gehakt of ½ tl vanille extract

¼ tl kaneel

Snuifje zeezout

BEREIDING 

Zet de noten in een kom onder water en laat een nacht weken (8-12u). giet af

Doe alle ingrediënten in een blender en mix ca 1 minuut op hoge snelheid.

Zeef de notenmelk door een speciale notenmelkzak of een theedoek en knijp zachtjes in de onderkant om de melk er uit te persen. Giet de melk in een trechter en bewaar hem 2-3 dagen in de koelkast.

Héérlijk met Arthur Granola Chocolade of eender welke granola voor als het snel moet gaan. Ook lekker in smoothie bowls. Maak vaneerstekeer het dubbele als je blender groot genoeg is.

Speculoos Koekjes

NODIG

1 tas (gewone koffietas) speltbloem

1 eetlepel natuurlijke pindaboter

2 eetlepels gesmolten kokosolie

4 eetlepels kokossuiker

Snufje zout

2 eetlepels (haver)melk

1/2 koffielepel (wijnsteen)bakpoeder

1/4 koffielepel baking soda (optioneel)

Arthur's speculoos granola

BEREIDING

Smelt de kokosolie samen met pindaboter in de pan. Voeg de rest (behalve de granola) toe en meng tot je een kleverige deeg hebt. Maak kleine balletjes en druk ze plat op een met bakpapier bedekte ovenschaal.

Duw er stukjes granola in en bak de koekjes 10 tot 15 min op 175 graden.

Mokka nicecream

NODIG

 

2 bevroren bananen, in stukjes

1 klein kopje sterke espresso, afgekoeld

1 eetlepel cacaopoeder

Scheutje amandel- of hazelnootmelk

Topping: cacao nibs, verse banaan en handvol Arthur Granola Mokka

BEREIDING

Mix de bananen, cacaopoeder en de melk tot je een romige consistentie verkrijgt. Voeg vervolgens de cacao nibs, verse banaan en granola mokka toe.

Cashew Frosting

NODIG 

150 gram cashewnoten

sap van 1 citroen

2 eetlepels gesmolten kokosolie

2 eetlepels ahornsiroop of honing

een snufje natuurlijke vanillepoeder

BEREIDING

Mix alle ingrediënten in een goede blender of foodprocessor tot je een kleverige frosting hebt.

Zet 10 minuten in de koelkast. 

Smeer de muffins in met een laagje frosting

TIP: Bij de bereiding van de muffins kun je enkele geraspte wortels toevoegen en 1 eetlepel koekjeskruiden voor een heerlijke worteltaaartmuffin.

Matcha & kokos smoothie

NODIG

1 banaan, bevroren

Handvol spinazie

½ tl matcha

80ml kokosmelk

Sap van 1 limoen

 

TOPPING

handvol Arthur Granola Matcha,

1/2e passievrucht

handvol blauwe bessen

handvol aardbeien, in kwartjes gesneden

optioneel: geroosterde kokosvlokken

BEREIDING

Mix de banaan, spinazie, limoensap en matcha tot een romige consistentie. Voeg de kokosmelk toe en mix kort.

Halveer de passievrucht en leg deze op de smoothie. Top de smoothie met Matcha granola, vers fruit en de geroosterde kokosvlokken.

Havermout met vanille & chocoladegranola

NODIG (1 portie)

60 g havervlokken

100ml plantaardige melk

2 el (kokos)yoghurt

1 tl vanille extract

Optioneel: vanille stokje, verwerkt

Topping: handvol Arthur Granola Chocolade, aardbeien & blauwe bessen

BEREIDING

Meng de havermout, plantaardige melk en vanille door elkaar en laat dit rustig opwarmen op een laag vuur.

Vergeet niet af en toe te roeren. Na 5-10 minuten is deze klaar (romige consistentie). Plaats de havermoutpap in een kommetje, voeg de yoghurt en de granola toe. Vul aan met wat zomers fruit.

Zomerse ijslolly's

NODIG (voor 8 tot 10 ijslolly's)

 

1 groot handvol verse aardbeien

2 grote rijpe bananen

50 cl kokos- of rijstmelk

een scheutje citroensap

3 eetlepels ahornsiroop

 

Topping: Cranberry granola

 

BEREIDING

 

Mix alle ingrediënten in een blender en giet ze in een ijslollyvorm.

Hou 2 cm over en vul ze op met  jouw favoriete granola.

 

Zet de lolly's minimum 8 uur in de diepvries.

 

Giet er wat warm water over om ze gemakkelijk uit de vormpjes te halen.

Chiapudding met chocoladegranola

NODIG - voor 2 personen

 

1/4 tas (standaard waterglas) chiazaadjes

2/3 tas rijstmelk of een andere plantaardige melk

1 eetlepel ahornsiroop of honing

2 eetlepels kokosroom

 

TOPPING

 

chocoladegranola

besjes

verse munt

BEREIDING

 

Meng alle ingrediënten in een kom. Zet 5 minuten in de koelkast en meng nog eens. Zet nog eens 15 minuten in de koelkast. Nu heb je een pudding.

 

Serveer de pudding met de chocoladegranola en besjes.

Detox Smoothie met Gember Granola

NODIG - voor 2 personen

 

2 bevroren bananen

1 klein stukje gember 2 cm zonder schil

sap van 1 pompelmoes of 2 appelsienen

een handvol verse munt

1 kleine biologische komkommer met schil

een scheutje limoensap (optioneel)

 

BEREIDING

 

mix alles in een goede blender.

 

Werk af met granola en verse munt.

Chocopasta

INGREDIËNTEN

 

1 goedgevulde tas (standaard waterglas) hazelnoten

1/3 tas water

1/2 tas ahornsiroop

4 meejool dadels ontpit of enkele eetlepels meer ahornsiroop

3 grote eetlepels cacaopoeder

1/2 koffielepel natuurlijke vanillepoeder

een snufje zeezout

BEREIDING

 

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Rooster de noten in een voorverwarmde oven voor 10 min. Laat ze afkoelen. Rol de noten tussen een keukenhanddoek en verwijder de velletjes. Het geeft niet als ze er niet allemaal afkomen. 

Mix de noten in een goede blender of foodprocessor tot je een soort pasta krijgt. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en mix nog eens. 

Please reload

  • Facebook Arthur & The Sisters
  • LinkedIn - Arthur & The Sisters
  • Instagram Arthur & The Sisters

© 2018 Arthur and The Sisters

0