Wat is Kurkuma en wat doet het met je lichaam?


Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel, is een kruid dat gewonnen wordt uit de plant 'Curcuma Longa'. Kurkuma is bijzonder gezond en wordt voornamelijk in de Oosterse keuken gebruikt om meer smaak en kleur aan gerechten te geven.


De gezonde effecten van kurkuma voor ons lichaam en onze hersenen lijken wel oneindig. Er zijn al meer dan 600 preventieve en therapeutische toepassingen van kurkuma ontdekt en de onderzoeksresultaten blijven maar binnenstromen.


Hieronder sommen we enkele effecten op:


  • Lichamelijke reinigingsmiddel: Kurkuma helpt mee om je lichaam te ontgiften. Het maakt je hele lichaam schoon, tot in de diepste vezels en weefsels. Daarnaast bevat kurkuma ontstekingsremmende en anti-oxidante eigenschappen die carcinogene cellen vernietigen. Dit zijn kankerverwekkende stoffen.

  • gewichtsverlies: Kurkuma helpt bij de vetverbranding te stimuleren en remt daarnaast ook nog de groei van vetweefsels af. Kurkuma versnelt de vetstofwisseling waarbij de gehaltes van vetten in de bloedbaan verlaagd worden.

  • antidepressiva: De kruid bevoordeelt de productie van neurotransmitters. Dat zijn serotine en deopamine, die depressies kunnen helpen bestrijden.

  • bloeddrukverlagend: geelwortel heeft een gunstig effect op de werking van de bloedvaten. Dat zorgt ervoor dat een té hoge bloeddruk verlaagd wordt.


Naast de vele voordelen voor de gezondheid geeft kurkuma een intense smaak en prachtige kleur aan jouw ontbijt. Onze kurkuma granola is een combinatie van kurkuma, zwarte peper en curry. Een intense smaak, perfect voor exotische ontbijtjes of om wat extra kracht te geven.


Een gouden ontbijt, onze absolute favoriet!

89 keer bekeken
  • Facebook Arthur & The Sisters
  • LinkedIn - Arthur & The Sisters
  • Instagram Arthur & The Sisters

© 2018 Arthur and The Sisters

0