Tips om de koude winterperiode door te komen..

De winter staat voor de deur en de dagen worden korter, donkerder en kouder. Hier vind je enkele tips die je helpen deze koude winterperiode te doorkomen:


Ontbijt stevig & eet slim tegen de winterkou

Start je dag met een stevig ontbijt op deze koude winterdagen. Denk maar aan onze heerlijke Energy en Boost havermout. Warm of koud, it’s up to you!

Vervolgens is het uiterst belangrijk om gezond en goed te eten. Neem genoeg vitaminen en mineralen binnen om ervoor te zorgen dat jouw lichaam bestand blijft tegen de kou. Het is tenslotte brandstof dat jouw lichaam warm houdt dus zorg steeds voor 3 volwaardige maaltijden per dag.


Kleding Dat het kouder zal worden, dat weten we allemaal. Maar wat trek je nu precies aan?

Tijdens deze kille winterdagen draag je het best geen katoen. Wanneer katoen nat is koelt deze stof snel af en blijft ze lang nat. Het is daarom beter om te kiezen voor zijde, wollen of synthetische kledij en om verschillende laagjes te dragen.


Er wordt daarnaast aangeraden om de skinny jeans of panty’s te vermijden en deze te vervangen door een wijdere broek. Door ruimte te creëren tussen je lichaam en kledij kan de warmte beter vastgehouden worden. Uiteraard is een dikke warme winterjas niet onmisbaar!


Beweging tegen winterdip Helaas worden de dagen tijdens de winterperiode steeds korter en donkerder. Maar dat wil niet zeggen dat je hiervoor binnen hoeft te blijven. In tegendeel! Iedere vorm van lichaamsbeweging is zeker goed voor je lichaam. Ga naar buiten, maak een wandeling of loop een rondje met de hond en geniet van de buitenlucht.

Rust en gezelligheid Na de wandeling in de frisse buitenlucht, is het tijd voor rust en gezelligheid. Neem genoeg rust na jouw activiteiten. Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam in goede conditie blijft en dat jouw interne kacheltje blijft werken.

Ga onder een fleece dekentje in de zetel liggen met een warme kop thee of chocomelk en lees een boek. Geen fan van boeken? Kijk dan gezellig een film of Netflix met vrienden en familie!


49 keer bekeken
  • Facebook Arthur & The Sisters
  • LinkedIn - Arthur & The Sisters
  • Instagram Arthur & The Sisters

© 2018 Arthur and The Sisters

0