Hoe begin je jouw dag positief en zonder stress?

De wekker gaat, alweer tijd voor een drukbezette dag. Na drie keer snoozen, verlaat je met tegenzin je warme bed. Snel onder de douche, iets uit de kast trekken en haasten naar je werk. Herkennen jullie dit? Opstaan en je klaar maken voor een nieuwe dag is niet altijd een feest. Terwijl het eigenlijk zó veel fijner is om de dag happy, positief en zonder veel stress te beginnen. Weg met ochtendhumeur! Begin voortaan jouw dag met positieve energie.


Wat kun je doen om de stress van de dag nog even op afstand te houden?


1. Zet de wekker dertig minuten vroeger dan normaal

En weg met die snoozeknop! Neem jouw tijd om te ontwaken en je op een rustige manier klaar te maken. Nog geen ontplofte mailbox maar gewoon even een me-time moment.


2. Laat je telefoon nog even op vliegtuigstand

Geef jezelf nog even de tijd voor iedereen je begint lastig te vallen met allerlei vragen. Dit zijn allemaal mogelijke bronnen van stress die we liever nog even vermijden tot we volledig ontwaakt en klaargemaakt zijn.


3. Mediteer

Meditatie is het perfect middel om met de nodige rust aan je dag te beginnen. Maar helaas heeft niet iedereen daar tijd voor of helemaal geen zin in. Neem dan gewoon de tijd om nog even te blijven liggen zodat je volledig zen bent om aan de dag te beginnen. Leg rustige muziek op en vermijd de ochtendradio.


4. Ontbijt

Last but not least: een vullend ontbijt. Wie wordt er nu niet blij van een feestelijk ontbijt? En dit moet niet eens zoveel tijd in beslag nemen. Bak een bananen brood in het weekend waar je de rest van de week van kan genieten. Thuis, onderweg of op het werk. Of een heerlijke kom havermout die je energie geeft doorheen de volledige dag, klaar in 3 minuten. Je zal zien dat opstaan veel gemakkelijker wordt als er een lekker ontbijt op jou te wachten staat!


32 keer bekeken
  • Facebook Arthur & The Sisters
  • LinkedIn - Arthur & The Sisters
  • Instagram Arthur & The Sisters

© 2018 Arthur and The Sisters

0