Gember: Waarvan komt het en wat zijn de voordelen?Gember is een wortelknol van de gemberplant afkomstig uit tropisch Azië. Het is één van de belangrijkste en meest gebruikte kruiden wereldwijd. Dit zowel als ingrediënt in de keuken als voor medische redenen. Toch is de smaak niet weggelegd voor iedereen. Gember heeft een erg aparte smaak en durft wel eens heel straf te zijn. Zoals men zegt, je bent er voor of net helemaal niet.


In de Chinese geneeskunde staat gember bekend om het positieve effect op de spijsvertering, het maaggebied en de longen. Het zou daarnaast ook nog eens pijnstillend werken. Inmiddels is het tegenwoordig niet enkel de chinese geneeskunde die in deze heilzame werking van gember gelooft. Uit Verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat gember effectief onstekingsremmende stoffen bevat.


We sommen kort de belangrijkste voordelen op:


  • Opkikker voor je imuumsysteem Volgens Duitse wetenschappers doet gember je op een gezonde manier zweten waardoor het bacteriën en infecties helpt afweren.

  • Eerste hulp bij maagklachten Gember zorgt op drie vlakken voor een vlotte spijsvertering. Enerzijds bevat het zingibain, een eiwit-splitsend enzym dat de vertering direct bevordert. Anderzijds stimuleert gingerol de speekselproductie en de lever. Extra speeksel zorgt ervoor dat het verteringsproces in de mond meteen van start gaat, de lever bevordert galafscheiding.

  • Verbetert je bloedcirculatie Het zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor je meer energie hebt.

  • Helpt tegen ochtendmisselijkheid De gember werkt als kalmerend middel, en in vergelijking met een placebo heeft het zich bewezen tijdens verschillende klinische proeven. Zwangere vrouwen kunnen dus medicatie gaan vervangen door de gemberwortel.

  • Helpt bij afvallen Gember fungeert als vetverbrander. Het helpt je lichaam om vetreserves aan te spreken en niet alleen vocht te verliezen.


En zo zijn er nog tal van andere voordelen. Hieraan kunnen we duidelijk zien dat gember een krachtig effect heeft op zowat alle aspecten van onze gezondheid. Je dagelijkse portie gember is dus zeker en vast een extra’tje voor ons lichaam.

87 keer bekeken
  • Facebook Arthur & The Sisters
  • LinkedIn - Arthur & The Sisters
  • Instagram Arthur & The Sisters

© 2018 Arthur and The Sisters

0