De voordelen van een gezond ontbijt

Na verscheidene studies en onderzoeken zijn we het er allemaal over eens dat een gezond ontbijt een belangrijk onderdeel is van de dag. Toch kiest een hoop mensen ervoor om het ontbijt over te slaan.

Waarom?

Vaak is dit te wijten aan tijdsgebrek of geen etenslust. Echter, zo begin je als het ware je dag met een tekort aan energie en schakelt het lichaam zich over op je reserves. Voor vele mensen lijkt dit geen probleem omdat je vet gaat verbranden, maar dat is enkel van korte duur. Van zodra je in de loop van de dag begint te eten zal je lichaam de voedingsstoffen zo lang mogelijk proberen vasthouden waardoor dit wordt omgezet in vet. En dat is toch ook niet de bedoeling?


Uit onderzoek is gebleken dat mensen die iedere dag een gezond ontbijt eten, gemakkelijker gewicht verliezen en over het algemeen een stuk gezonder zijn dan mensen die het ontbijt overslaan. Daarnaast kent het ontbijt nog tal van voordelen. Je concentratievermogen en geheugen neemt toe waardoor je beter kunt presteren, je krijgt meer kracht en uithoudingsvermogen waardoor je fysieke uitdagingen gemakkelijker aankan en de kans op een verhoogd cholesterol neemt af.


Het eten van een gezond ontbijt is een onderdeel van een gezonde levensstijl, waarbij je op een verantwoorde manier keuzes maakt om bepaald voedsel wel of niet te eten. Door iedere dag te zorgen dat je van een goed ontbijt geniet, bestaande uit eiwitten, fruit en/of gezonde granen, zal je gemakkelijker gewicht verliezen en het gewicht ook behouden. Doordat je bewuster met eten bezig bent zal je ook minder snel verleid worden tot het eten van ongezond voedsel waar veel calorieën en vetten in zijn verwerkt.


Naast de lichamelijke en psychologische voordelen kent het ontbijt ook een groot voordeel op sociaal gebied. Het ontbijt wordt in vele gezinnen gezien als een moment om samen te zitten en tijd voor elkaar te hebben. En dat kan zeker geen kwaad in de drukke maatschappij de dag van vandaag. Het ontbijt kan er op dat moment voor zorgen om even stil te staan en te genieten van de kleine dingen. Tenslotte zorgt het ontbijt in groepsverband er vaak voor dat ieder lid van de familie minder snel geneigd is om het ontbijt over te slaan.

'ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een bedelaar'

77 keer bekeken
  • Facebook Arthur & The Sisters
  • LinkedIn - Arthur & The Sisters
  • Instagram Arthur & The Sisters

© 2018 Arthur and The Sisters

0