8 tips voor een productieve dag

Zit je ook soms te geeuwen achter jou computerscherm? Of zou je geen nee zeggen tegen middagdutjes op het werk? Je energieniveau bepaalt voor een groot deel je humeur en het bepaalt hoeveel je voor elkaar kunt krijgen. Hoe meer energie je iedere dag hebt, des te productiever dat je bent.
Hier heb je alvast enkele tips:


1. Verbeter je slaapritme

Slaap is de belangrijkste factor om jouw lichaam klaar te stomen voor een nieuwe dag. Zorg dus zeker voor voldoende slaap, tussen 6u en 8u zou volgens verschillende studies het beste zijn voor jouw energiepeil.


2. Eet evenwichtig en zorg voor veel variëteit op jouw bord.

Zorg ervoor dat je lichaam de nodige voedingsstoffen (zoals groenten, fruit en gezonde vetten) en vitaminen binnenkrijgt. Vandaag de dag zijn er tal van gezonde kookboeken of blogs die jou een handje kunnen helpen. Een goede organisatie zorgt ervoor dat het niet veel tijd in beslag hoeft te nemen. Kook de zondag jou lunches, dit neemt gemiddeld een extra uur in beslag. een uur extra koken voor een week vol energie? Win-win als je het ons vraagt!


3. Zorg voor een gezond en stevig ontbijt

Een volwaardig en evenwichtig ontbijt is nodig om gedurende de dag productief te blijven. Het vermindert de drang naar tussendoortjes en zorgt voor een 'volle batterij' om de dag te starten. Je rijdt toch ook niet met een lege tank naar je werk? Jouw vertering gaat van start waardoor jouw lichaam uit de slaapmodus komt. Snel, gemakkelijk en gezond ontbijten? Daar kunnen wij wel een handje bij helpen. Ontdek hier gemakkelijke recepten om de dag goed te starten.


4. Beweeg

Het is zo oud als de straat... omdat het 100% waar is. Bewegen zorgt voor een goede bloedstroom en heeft een enorme invloed op vermoeidheid. Vaak denken mensen dat sporten het lichaam juist meer uitput maar dat is, in de meeste gevallen, niet zo. Sport zorgt voor adrenaline waardoor je een gelukkig gevoel krijgt en de mentale vermoeidheid zich omzet naar fysieke vermoeidheid. Een goede nachtrust is gegarandeerd.


5. Zorg voor voldoende pauze

Geen verdere uitleg nodig. Urenlang aan het scherm gekluisterd zitten is anti-productief. Zorg voor een korte maar krachtige pauze om de 2-3 uur, liefst door een frisse neus te halen.


6. Eet niet teveel tijdens je middagmaal

Te veel eten tijdens de lunch zorgt ervoor dat jouw vertering veel werk heeft om dit allemaal te verwerken. Dit vergt veel energie waardoor je een "middagdipje" krijgt.


7. Drink voldoende water


8. Snack gezond

Het "probleem" met snacks is dat dit vaak vergeten wordt op het einde van de dag. Maar wat je tussen de maaltijden, bewust of niet, naar binnen speelt is even belangrijk als de hoofdmaaltijden. Zorg dus voor gezonde snacks in jouw nabijheid. Een appel, een stukje banana bread of een wortel geven alvast meer energie dan een chocoladereep of speculaasje bij de koffie of iets uit de automaat.

63 keer bekeken
  • Facebook Arthur & The Sisters
  • LinkedIn - Arthur & The Sisters
  • Instagram Arthur & The Sisters

© 2018 Arthur and The Sisters

0